В Англия почина втори пациент с Covid-19 07.03 | 12:59

В САЩ броят на смъртните случаи достигна 17

От iNews

Втори пациент в Англия с положителна проба за коронавирус е починал. Това потвърди главният здравен експерт на Англия Крис Уити, цитиран от Ройтерс. Пациентът се е лекувал в Университетска болница "Милтън Кейнс" и е имал и други здравословни проблеми, допълва Уити.

Междувременно броят на починалите от коронавируса в САЩ стана 15, предаде БТА. Нови трима души са починали от новия коронавирус в щата Вашингтон, потвърди местна болница. В същата местна болница, Медицински център "Евъргрийн хелт", починалите са общо 12. В щата Вашингтон има и още два смъртни случая, но те са извън това болнично заведение, има и един починал в Калифорния.

Двама души са починали във Флорида, след като са се заразили с коронавируса, съобщи щатското здравно министерство, цитирано от агенциите. Във Флорида има още 12 случая на заразяване, допълва ведомството. С това общият брой на починалите в САЩ става 17, след като други пациенти, заразили се с Ковид-19, починаха в щатите Вашингтон и Калифорния. Броят на заразените с коронавируса в САЩ стана 304, съобщи Си Ен Ен, като се позова на американския Център за контрол и превенция на заболяванията, предаде ТАСС, цитирана от novini.bg.

Двама медицински работници, проверяващи пътниците на летището в Лос Анджелис са дали положителна проба за коронавирус, предаде Ройтерс, като се позова на имейл на здравните власти. Те са се занимавали с проверки на пътници, пристигащи от чужбина, включително от Китай. Предписана им е доброволна карантина до 17 март. Фейсбук ще забрани рекламите на медицински маски, съобщи в профила си в Туитър ръководителят на отдела за продуктов мениджмънт във Фейсбук Роб Ледърн. Целта е да се попречи да се правят пари от повишеното търсене на тази стока.

Водещи

Най-четени