В Германия е страшно - леден дъжд и обилен сняг блокираха транспорта! Червеният кръст на крак 18.01 | 14:31

Проблеми има и железопътният транспорт. Има големи закъснения в движението на влаковете заради обледенени линии и стрелки. По някои отсечки има заместващ автобусен траспорт

От iNews.bg

Обилните снеговалежи и леденият дъжд в централна и южна Германия продължават да затрудняват транспорта. И днес има над 300 отменени полета от и за Франкфурт.

Засегнато от ледения дъжд остава най-голямото летище в Германия - Франкфурт. "Луфтханза" отмени днешните полети от и до София.

Летище Мюнхен функционира отново нормално и полетите от и до София се изпълняват. В следобедните часове в Бавария се очакват отново снеговалежи.

Затруднено е движението по магистралите в централната и южната част на Германия. Вчера следобед и през нощта се образуваха километрични задръствания. При минусови температури Червеният кръст раздаваше храна и топли напитки на блокираните шофьори.

Проблеми има и железопътният транспорт. Има големи закъснения в движението на влаковете заради обледенени линии и стрелки. По някои отсечки има заместващ автобусен траспорт.

Inews.bg научи още, че на много места в Германия няма интернет, което също е чудо невиждано за напредналата страна. Много ниските температури затрудняват като цяло живота в най-голямата икономика на Европа.

Водещи