В Индия откриха най-големия ВЕИ парк в света 23.12 | 15:46

Инсталацията ще генерира електроенергия от Слънцето и вятъра

От iNews.bg

Премиерът на Индия г-н Нарендра Моди откри най-големия и първи по рода си парк за възобновяема енергия в света на 15 декември 2020 г. в Хавда, Гуджарат. Паркът за възобновяема енергия в Къч ще бъде разположен върху 72 600 хектара пустееща земя. Паркът ще има капацитет да генерира около 30 000 MW електроенергия както от слънчевата, така и от вятърната енергия.

Този парк за възобновяема енергия ще получи инвестиция от около 1,5 трилиона индийски рупии (16,668 милиарда евро). Този проект ще бъде от голяма полза както за фермерите, така и за промишлеността. Това също ще помогне на страната да постигне целта за намаляване сметката за електричество на обикновения човек. Също ще намали замърсяването и ще бъде от полза за околната среда.

Електричеството, което ще се генерира от този парк на възобновяеми енергийни източници, ще помогне за предотвратяване на емисиите на 5 милиона тона въглероден диоксид всяка година и от гледна точка на околната среда това ще бъде равностойно на засаждане на около 90 милиона дървета.

Енергийният парк също ще има огромен принос за намаляване емисиите на въглероден диоксид на глава от населението в Индия. Той също така ще предостави нови възможности за работа на около 100 000 души.

Водещи

Най-четени