В Китай: Тестват за коронавирус 9-милионен град за 5 дни 12.10 | 11:32

Властите са решили да направят това след 6 случая на COVID-19

От iNews.bg

Китай има за цел да тества над девет милиона жители на пристанищния град Циндао в рамките на пет дни след 6 случая на COVID-19, съобщиха в понеделник здравните служители, предаде Нова ТВ. Това ще бъде първото масово тестване в страната от няколко месеца насам.

Пет квартали ще бъдат тествани "в рамките на три дни" и целият град "в рамките на пет дни", се казва в изявлението. Служителите обаче не посочиха точна цифра колко хора ще бъдат тествани.

Китай разполага с обширни възможности за бързи тестове и здравната комисия заяви, че над 140 000 служители на "лечебни заведения, новоприети пациенти и персонал" вече са били тествани в Циндао, след като случаите са потвърдени.

През юни големи райони на столицата Пекин бяха подложени на масови тестове, след като в града бяха открити повече от 20 милиона случаи на вируси, свързани с хранителен пазар.

Междувременно има информации, че няколко китайски компании са в последния етап от проучванията по създаване на ваксина срещу коронавируса.

Макар и с недоказана ефективност, ваксините вече са били прилагани на стотици хиляди служители в ключови сектори и войници.

Водещи

Най-четени