В Китай отново опитаха да взривят сграда на комунистите 06.11 | 11:12

Предполага се, че взривовете в Тайюан в провинция Шанси са от самоделни бомби

От Елица Елефтерова

Серия от малки взривове извън областната дирекция на управляващата комунистическа партия са убили най-малко един човек, а осем са ранени. Инцидентът е станал в северната част на Китай, съобщават държавните медии. Предполага се, че взривовете в Тайюан в провинция Шанси са от самоделни бомби, съобщава агенция Xinhua.

Според данните на агенцията осем души са били ранени при взрива, един е загинал, а два автомобила са разрушени. Снимки, публикувани в социални медии, показват дим и няколко пожарни на мястото на инцидента, който се е случил около 7:40 часа местно време (23:40 часа източноевропейско време).

Не се посочват подробности за инцидента. В миналото обаче е имало подобни случаи, когато недоволни граждани са насочвали агресията си срещу институциите на местното самоуправление. Напрежението сега обаче е повишено и заради подобен инцидент от миналата седмица в Пекин.

Тогава една кола се вряза в тълпа на площад Тянанмън. Инцидентът беше обявен от властите за терористичен акт, подбуден от екстремисти от западния регион Синцзян.

По-късно тази седмица комунистическата върхушка ще се събере в Пекин на среща, на която ще планират икономиката на страната за следващ период.

Водещи

Най-четени