В Марсилия си викнаха Батман да ги отърве от престъпността 26.08 | 16:02

Жителите на града стартираха петиция, за да искат помощ от супергероя

От Христина Рафаилова

Когато властите не могат да се преборят с престъпниците и злото, идва ред на супергероите. Това може да звучи като история от комиксите, но за някои места по света персонажите със свръхестествени сили са единственото спасение срещу насилието. 

В подобно положение се оказа Марсилия, където има вълна от убийства, свързани с уличните банди. Поради тази причина жителите на втория по големина град във Франция инициираха петиция, с която викат Батман на помощ.

Инициативата стартира след убийството на 61-годишен пенсионер, който се опитал да предотврати обир. От началото на годината в града има 13 убийства, чиито автори са членове на уличните банди. В началото на този месец 18-годишно момче загина, след като беше наръгано в гърдите, а 24-годишен мъж беше застрелян в колата си от моторист.  

"Край на гръмките фрази и празната риторика. Градът има нужда от действия", се казва в петицията. "Или викаме повече полиция и армия тук, или викаме Батман", се казва още в нея. В нея се настоява повече граждани да се включат в опазването на реда, както и правителството да изработи стратегия за борба с престъпността. 

Докато жителите на Марсилия чакат Батман, правителството обеща да изпратят 130 полицаи допълнително да охраняват град, както 24 детективи да разследват престъпленията. 

Водещи

Най-четени