В Париж и Берлин се плашат от вдигане на US санкциите срещу Русия 28.01 | 16:19

Външните министри на Германия и Франция са разтревожени и от указа на Тръмп за бежанците

От iNews.bg

В Берлин и Париж са притеснени от някои от изказванията на новия президент на САЩ Доналд Тръмп и най-вече от вдигането на санкциите срещу Русия. Германия и Франция смятат, че каквито и да било решения за това трябва да бъдат обвързани с напредъка по мирните преговори за Източна Украйна. Това обяви германският външен министър Зигмар Габриел след срещата си с френския първи дипломат Жан-Марк Еро, предаде БНР.

"Ние в Германия и Франция имаме ясна позиция за санкциите. Искаме да приложим мирния процес от Минск. И това е единственият начин, по който санкциите могат да бъдат вдигнати", посочи Габриел. Той допълни и че двамата с Еро смятат, че е важно Берлин и Париж да изразяват силна единна позиция по различни проблеми. Двете страни ще създадат работна група, която да обсъжда въпроси, свързани с Украйна и Русия, допълни Габриел.

Франция и Германия за загрижени и за редица решения, взети от американския президент Доналд Тръмп и особено за това да се ограничи приемането на бежанци от някои страни с предимно мюсюлманско население, посочи от своя страна френският външен министър Жан-Марк Еро. "Това решение може само да ни тревожи. Приемането на бежанци, които бягат от война и репресии, е част от задълженията ни”, каза Еро. Той предупреди, че има и много други въпроси, които карат Франция и Германия да се тревожат.

Водещи

Най-четени