В САЩ подготвят „нападение“ над педофилите в игровите мрежи 08.04 | 11:58

Операцията срещу педофилите получи названието Game Over

От Виолета Малинкова

Американските власти започнаха борба срещу педофилите и някои други сексуални престъпници, които са регистрирани в игралните сайтове. Операцията за борба с престъпленията на сексуално насилие в гейминг мрежата получи названието Game Over, съобщава порталът Securitylab, цитиран от Newsru.com

Главният прокурор на щата Ню Йорк – Ерик Шнайдерман, обяви, че Ню Йорк вече е започнал да си сътрудничи с няколко технологични компании, които ще помогнат за изчистване на игровите мрежи от регистрираните в тях недоброжелатели.

Към момента са отчетени над 3 500 извършители на сексуални престъпления, които вече са били идентифицирани и премахнати от потребителска база на игралната платформа Xbox Live и играта World of Warcraf.

Инициативата се осъществява с помощта на организации като Microsoft, Apple, Blizzard Entertainment, Electronic Arts, Disney Interactive Media Group, Warner Bros и Sony. Всички тези компании са съгласни да премахнат регистрираните сексуални нарушители от своите мрежи.

Властите в Ню Йорк вече успяха да се сдобият с имената на лица, извършили сексуални престъпления, понеже, за да се регистрират в игровите мрежи, те трябва предоставят своя имейл, псевдоним и друга идентифицираща информация.

Според американската изследователска организация Pew Research Center, 27% от тийнейджърите играят онлайн игри с хора, които не познават, защото в почти всички онлайн игри на играчите им е разрешено да използват анонимни имена.

Водещи

Най-четени