В Северна Гърция въведоха вечерен час, защото не могат да се справят с К-19 01.10 | 09:40

Солун, Халкидики, Килкис и Лариса са областите, където от днес влиза в сила забрана на движението от 1 часа след полунощ до 6 часа сутринта

От iNews.bg

Вечерен час е в сила от днес в любимата на хиляди българи Северна Гърция. Изискванията за влизане в страната обаче не се променят. Гържите вече започнаха ваксиниране с трета доза за хората над 60-годишна възраст.

Солун, Халкидики, Килкис и Лариса са областите, където от днес влиза в сила забрана на движението от 1 часа след полунощ до 6 часа сутринта.

Там се забранява музиката в увеселителните заведения. Тези райони преминаха в червено по броя на заразените и хоспитализираните. Според лекарите неспазване на дистанция и движение навън без маски са причините, довели до разпространението на вируса. Нисък е броят на ваксинираните в сравнение с други области на страната, съобщават лекарите.

Втора седмица със същите ограничения са още области в близост до границата с България – Ксанти, Кавала и Драма. Условията за влизане в Гърция не се променят, но властите предупреждават да се спазват ограниченията, наложени в Северна Гърция. Министерството на здравеопазването информира, че в последната седмица 30% от заразените са деца. Лекари настояват за намеса на прокуратурата в случаи на пациенти, които отказват кръвопреливане от ваксинирани донори.

Водещи

Най-четени