В Сърбия тази нощ живота си са загубили 8 души при две стрелби 05.05 | 09:00

Инцидентите са станали около 23 часа местно време на около 60 километра южно от столицата Белград, като се съобщава за над 10 пострадали при тях. Сред тях е и 21-годишен полицаи, заедно със сестра му

От iNews.bg

В Сърбия тази нощ живота си са загубили 8 души при две стрелби, в две съседни села, предават местни медии. Инцидентите са станали около 23 часа местно време на около 60 километра южно от столицата Белград, като се съобщава за над 10 пострадали при тях. Сред тях е и 21-годишен полицаи, заедно със сестра му.

Новите инциденти стават часове преди началото на тридневния траур в памет на загиналите при стрелбата от сряда в училище в Белград осем деца и охранител.

Полицията издирва извършителят - 21-годишен мъж. Съобщава се, че късно снощи той е открил огън по група хора в училищен двор с автоматична пушка в село Дубона, община Младеновац. А после мъжът е отпътувал с колата си за съседните села Мали Орашие и Шепшин, където също е стрелял.

Като "терористичен акт" определи случилото се министърът на вътрешните работи на Сърбия Братислав Гашич.

Операция по издирване на заподозрения за стрелбите е в ход в цялата област Младеновац. Съобщава се за затворени магистрали и блокирани автомобили през цялата нощ. В издирването се включи и хеликоптер. През нощта се използваха и термокамери. На терен са близо 600 души, сред които полицейски екипи, специални части и жандармерия, които към момента проверяват района, в който има данни, че стрелецът се укрива.

Те съобщават и че още снощи линейки са закарали част от пострадалите в болницата в Смедерево, където четирима са починали от раните си. Трима души са претърпели операция, а двама са в стабилно състояние, предава РТС.

На място пристигнаха и сръбският здравен министър Даница Груичич, и директорът на Агенцията за сигурност и информация на Сърбия Александър Вулин.

Има информация, че полицията е обградила района, в който стрелецът се укрива, както и че той отказва да се предаде.

По неофициална информация на РТС бащата на заподозрения за атентата в околностите на Младеновац е военно лице.

Водещи

Най-четени