В Украйна започва революция (СНИМКИ) 02.12 | 11:32

Обсъждат условията за подписване на споразумението за асоцииране на Украйна с ЕС

От Елица Елефтерова

Украинският вицепремиер Сергей Арбузов заяви, че Украйна и Европейският съюз ще излъчат обща група, която да изработи условия за подписване на споразумението за асоцииране на Украйна с ЕС. Ще бъдат договорени и параметрите на необходимото техническо и финансово подпомагане за Украйна, съобщава агенция Интерфакс.

"Проведохме разговори. Имаме своите гледни точки. Стигнахме до някакви договорености, но не са написани официално в документ", обясни Арбузов.

През днешния ден поддръжниците на евроинтеграцията на Украйна започнаха общонационална стачка и блокираха правителствени сгради в Киев, след като в неделя над 100 хиляди души участваха в протестите с призиви към правителството за предсрочни избори, съобщава AFP.

През изминалата нощ над 10 хиляди проевропейски настроени украинци останаха на емблематичния площад "Независимост" в центъра на Киев, съобщава агенция "Фокус". На площада има около 20 големи военни палатки, в които лагеруват демонстрантите.

Близо 5000 от тях тази сутрин са се насочили към сградата на правителството и президентството, за да продължат опитите си да принудят властите да подадат оставка.

"В Украйна започва революция", заяви лидерът на партия "Свобода", като обяви началото на общонационална стачка.

Водещи

Най-четени