В Швеция предупреждават за трета вълна и нови мерки 17.02 | 17:24

Планират затваряне на ресторанти и спорни зали в страната

От iNews.bg

Швеция планира да затвори спортните зали, ресторантите и фризьорските салони, изправена пред опасна трета епидемична вълна, предаде Франс прес. В случай, че процентът на заразяване се влоши значително, правителството ще трябва да прекрати някои дейности, предупредиха днес властите в специално съобщение.

Спортните зали, басейните, фризьорските салони, кафенетата и ресторантите са конкретно споменати в съобщението на шведското правителство. Понастоящем не смятаме, че ще се наложи (да прекратим тези дейности), но, разбира се, няма да чакаме да стане твърде късно, заяви на пресконференция министърката на здравеопазването Лена Халенгрен.

Страната е известна със своя по-гъвкав подход в борбата с COVID-19 в сравнение с други европейски държави.

Противно на разпоредбите, наложени на други места в Европа, скандинавската страна възприе различна стратегия, основана главно на препоръки, без карантина и почти без ограничителни мерки.

Що се отнася до предпазните маски, дълго време нямаше препоръка за носенето им на обществените места. От началото на януари те се препоръчват официално в обществения транспорт, но само в пиковите часове.

По последни официални данни скандинавската държава с 10,3 милиона население е регистрирала над 610 000 случая на коронавирус. 12 487 човека са починали. Здравни експерти сега се опасяват от трета епидемична вълна

Водещи

Най-четени