В Япония не могат да проследят как са се заразили болните с Covid-19 15.02 | 15:24

338 са вече разболелите се от китайския вирус в Страната на изгряващото слънце

От iNews

Японското правителство се сблъска със ситуация, при която е невъзможно начините на заразяване с новия коронавирус в страната да бъдат проследени. Това заяви днес на нарочна пресконференция министърът на здравеопазването, труда и благосъстоянието Кацунобу Като, цитиран от ТАСС.

"Досега се намирахме във фаза, когато пътищата на заразяване бяха видими. Сега в редица ситуации те не могат да бъдат проследявани- положението се промени”, каза той.

В събота в Япония бе отбелязан ръст на общия брой на заразените от 259 на 338 души. Най-много са случаите – 67, на круизния кораб Diamond Princess, който е под карантина на пристанището на град Йокохама.

Освен това, осем нови пациенти с Covid-19 са постъпили в болници в Токио. Всички те са контактували със заразен таксиметров шофьор по време на корпоративно събитие през януари. Но е невъзможна да бъде проследен всики от пътниците, които той е возил по града.

Също така е нараснал и броят на зарболелите с новия коронавирус в префектура Вакаяма, където заболяването е потвърдено при един лекар в местна болница. Към момента се знае, че той е заразил още четирима души - жена си, двама пациенти и колега в работата.

Превод и редакция: iNews

Най-четени