В беда ли е САЩ? 10 признака, че Байдън страда от Алцхаймер 06.10 | 12:20

От iNews.bg

Денилната деменция или болестта на  Алцхаймер  е трагедия за възрастен човек, неговото семейство и близките му. А ако президентът страда от нея, това е катастрофа за нашия народ. Има ли президентът Байдън заболяване, което уврежда умствените му способности? Този въпрос задава Мик Рич в коментара си за The American Thinker.

Дългогодишен личен лекар на президент Байдън, а сега лекар на Белия дом, д-р Кевин О'Конър не е провеждал никакви тестове за когнитивно увреждане - или е избрал да не ги публикува. Свитата на президента Байдън по всякакъв възможен начин го предпазва от любопитни очи, а медиите го предпазват от критично обществено внимание.

Тъй като пресата по никакъв начин не изследва умствените способности на президента, ще направим това - сравнявайки поведението му с брошурата на Центъра за контрол и профилактика на заболяваемостта "Десет признака на болестта на  Алцхаймер ".

Загуба на памет, която нарушава ежедневния живот - до степен да се налага да записвате всяка своя стъпка . Австралийският телевизионен канал, отразяващ пресконференцията на президента Байдън за последствията от урагана "Айда", подчерта, че той винаги чете от лист хартия и постоянно се консултира с него. За разлика от американските, австралийските медии не крият поведението на Байдън от зрителите.

Трудности при планирането и решаването на проблеми. Крахът в Афганистан.

Трудности при изпълнение на познати задачи. В статия от 21 март 2021 г. Shore News отбелязва, че президентът Байдън се е заблудил по пътя си към борда на Еърфорс 1, след което обратно към вертолета е бил заведен от вицепрезидента Камала Харис и неговите помощници.

Объркване във времето или с мястото. Според "Индипендънт Сентинел" на 29 февруари 2020 г. номинираният Байдън е казал на събитие в Южна Каролина: "Точно тук, в Северна Южна Каролина". По-късно той обърка миналото и бъдещето, като заяви, че с нетърпение очаква назначаването на първия афро-американски сенатор.

Трудности при разбирането на визуални образи и пространствени отношения. Няма доказателства за промени.

Трудности при говорене или писане. На 25 март 2021 г. заглавието на британския вестник "Сън" гласеше: "Байдън напълно забрави за какво говори и несвързано мърмореше пред камерата на мъчителна пресконференция". Статията отбелязва, че в края Байдън заявил, че отговаря на последния въпрос, но след това спря в средата на изречението. У нашите съюзници, разбира се, възникнаха въпроси относно състоянието му.

Неспособност за намиране на познати неща и да се възстанови последователността на събитията. На митинг на открито на 29 април 2021 г. в Дулут, Джорджия, президентът Байдън завърши речта си, като каза: "Не мога да намеря маската. Това е лош късмет". След което той намери маската в джоба си. Това поражда въпроса: какво е причинило този "лош късмет"?

Избледняване на способността за разсъждение и погрешна преценка. Старият  Джо Байдън  беше избран за президент, защото се разбираше с почти всички. Въпреки това след няколко месеца от неговото президентство, той изведнъж унизи френския президент Еманюел Макрон и цяла Франция, обявявайки публично, че Америка и Англия ще предоставят на Австралия ядрени подводници, като по този начин подкопа нашия френски съюзник.

Отказ от работа и оттегляне от социални дейности. Президентът Байдън прекарва почти всеки уикенд сам с първата дама. Дори MSNBC призна, че президентът Байдън седи отделно на снимка от конферентната зала в крайградската резиденция на Кемп Дейвид по време на афганистанската криза.

Промени в настроението и личността. Заглавие на британския вестник "Индипендънт": "Байдън беше изправен пред критика за упрек на репортер на Си Ен Ен:" Вие нищо не разбирате ". Джо беше забравил, че това не е личен въпрос, а бизнес отношения.

Центровете за контрол и превенция на заболяванията съветват: "Ако се появи един или повече от десетте предупредителни знака, препоръчително е да посетите Вашия лекар, за да установите причината." Президентът Байдън показва поне девет от десет симптоми на болестта на  Алцхаймер , което не може да не буди безпокойство. Четейки статии за поведението на Байдън и гледайки видеоклипове с негово участие, разбирате, че той дори не контролира себе си, камо ли федералното правителство.

Ако президентът Байдън не е в състояние да изпълни своя мандат и отговорности, защо Конгресът не предприема действия и не го отстранява в съответствие с 25 -та поправка към Конституцията? Може би защото демократичните лидери в Камарата и Сената просто се нуждаят от слаб президент, който да прокарва законите им? Освен това, при Байдън, за тях е по-лесно да контролират федералното правителство. А републиканските лидери в Камарата на представителите и Сената очакват, че веднага щом поемат контрола и над двете камари, те ще имат шанс да одобрят следващия вицепрезидент. В същото време нашите съперници по света използват нашия слаб президент, както си искат, изграждайки бъдещето си без САЩ.

Америка с отслабен лидер ми напомня инструктаж преди скок с парашут. Ако откриете неизправност, първата стъпка е да определите нейната сериозност. Ако съществува възможност за счупване на един или и на двата крака, опитайте се да кацнете както и да е. Защото ако резервният парашут не сработи - край. Може и да не преживеем президентът Харис, председателят на Камарата на представителите Нанси Пелоси и председателят на Сената Чък Шумър начело на страната. Нека изчакаме до междинните избори през ноември 2022 г.

Водещи

Най-четени