В какъв свят живеем, щом оковите си влачат толкова милиони човеци? 02.06 | 16:49

Почти 46 млн. души в света живеят като роби, алармират правозащитници

От iNews.bg

Почти 46 млн. души в света живеят като роби. Това обяви австралийската правозащитна група Walk Free Foundation в доклад, базиран на изследвания в 167 страни.

Държавата-първенец, в която има най-много роби, е Индия. Северна Корея е шампион по съотношението роби на глава от населението. Оценката за проблема от тази година е по-висока с 30% от предишния доклад, който беше установил, че през 2014 г. 35,8 млн. души живеят в робство, предаде БГНЕС.

Броят на робите расте с всяка година. "Време е да ударим чертата и да кажем "няма повече". Не става дума за СПИН или малария, а за създаден от хората проблем, който може да бъде решен и е време да се предприемат реални мерки за освобождаване на света от робството веднъж и завинаги", каза милиардерът – основател на фондацията - Андрю Форест.

Според информацията на Walk Free робство съществува във всичките 167 страни от индекса на групата, като само в Индия живеят около 18,4 млн. роби. Индексът от тази година сочи, че над половината от общо 45,8-те милиона роби живеят в пет страни: Индия, Китай, Пакистан, Бангладеш и Узбекистан.

Водещи

Най-четени