Вашингтон предупреждава за евентуални атентати в Европа по Великден 23.03 | 11:15

Държавният департамент обяви, че терористичните групировки планират нови нападения при масови мероприятия

От iNews.bg

Европа да се готви за нови атентати и то скоро. Това предупреждават от Държавния департамент на САЩ. "Терористичните групировки продължават да планират нападения по цялата територия на Европа и то в краткосрочен план. Тяхната цел ще бъдат предимно спортни мероприятия, туристически обекти, ресторанти, както и транспортът”, се казва в съобщението.

От него става ясно, че не е изключено атентати да бъдат осъществени и на Великден. В съветите към американските граждани Вашингтон споменава, че те трябва да бъдат изключително внимателни и да не посещават масови мероприятия, когато се намират в Европа. Особено бдителни пък хората трябва да бъдат по време на религиозните празници. Съвсем скоро предстои най-големият християнски празни – Великден. В католическите държави той ще бъде отбелязан тази неделя, 27 март, а в православните – на 1 май.

В съобщението на държавния департамент се споменава още, че за хората е препоръчително да не посещават места с голямо струпване на хора. Предупреждението се отнася и до концерти, фестивали, представления, шествия и т.н.

Водещи

Най-четени