Вашингтон разкри пред Москва къде са американските спецчасти в Сирия 21.08 | 18:22

Шефът на войските на САЩ в региона иска да изтласка „Ислямска държава” от сирийските и иракските градове

От iNews.bg

Вашингтон е разкрил пред Москва къде точно се намират американските спецчасти в Сирия и в кои райони извършват операции. Това казва в интервю за CNN главнокомандващият войските на САЩ и на международната антитерористична коалиция в Сирия и Ирак ген. Стивън Таунсенд. В същото време обаче руснаците са били предупредени, че ако те или сирийските правителствени войски започнат да атакуват тези райони, американските войски ще се защитават.

"Информирахме руснаците за точното си местоположение. Те ни казаха, че вече са споделили информацията и със сирийците. Предупредихме ги също и че ще предприемем необходимите действия да се защитим, ако почувстваме някаква заплаха срещу нас”, обяснява Таунсенд, предаде ТАСС.

Генералът изразява увереност и че до края на следващата година ръководената от САЩ коалиция ще успее окончателно да победи "Ислямска държава” в Сирия и Ирак. "Това е целта ми. Имам намерение да я осъществя”, казва още Таунсенд.  

Той обаче пояснява, че под победа над ИД има предвид изтласкването на джихадистите от градовете в тези две държави. "Дали смята, че ИД ще изчезне от Ирак и Сирия? Не. Но искам те да напуснат градовете”, отбелязва генералът. Той допълва и че коалицията иска да ликвидира ръководителите на "Ислямска държава”. "Желанието ми е те или да бъдат мъртви, или да си намерят някаква дупка в пустинята и да се скрият там, което да намали заплахата от тяхна страна”, казва още Таунсенд.  

Водещи

Най-четени