Великобритания е в неведение колко българи да очаква през 2014 г. 14.02 | 21:06

На Острова не е правена прогноза за евентуални емигранти

От Владислав Рашков

Британските министри не са съставяли доклад, в който да се описва броят на имигрантите от България и Румъния, очаквани след падането на ограниченията за пазара на труда, пише Daily Mail.

"Това означава, че след по-малко от 11 месеца, никой в Британаското правителство няма да има идея колко натоварващо ще се отрази това върху обществените услуги, когато имигрантите пристигнат тук на 1 януари 2014 г.", размишляват от изданието.

Вестникът разкрива, че секретарят по общностите Ерик Пикълс е провел проучване, но отказва да оповести цифрите, защото били "стряскащи". Според изданието той направил това неволно и сега правителството мълчи по въпроса.

Министър-председателят на Великобритания Дейвид Камерън каза, че на имигрантите може да бъде отрязан достъпът до помощи, включително до здравните услуги.

В момента българите и румънците са обект на контрол и на пазара на труда във Великобритания се допускат само до 20 хил. нискоквалифицирани работници. От началото на 2014 г. това ще се промени, уточнява Daily Mail.

Водещи

Най-четени