Великобритания обмисля затягане на мерките за социално дистанциране 05.04 | 17:45

Вземането на слънчеви бани на обществени места е против политиката на правителството, каза Ханкок

От iNews.bg

Нови 621 смъртни случая на коронавирус в Обединеното кралство, с което общият брой на жертвите достигна 4 934.

 Министърът на здравеопазването Мат Ханкок заплаши да наложи забрана на хората да излизат от домовете си, ако в опита си да упражняват някаква физическа активност не спазват социалното дистанциране.

Броят на жертвите е по-нисък в сравнение с предното денонощие, когато починаха 708 души. До 9 часа сутринта днес в страната са тествани около 196 000 души, от които близо 48 000 са дали положителни проби. Хубавото пролетно време над Британските острови обаче изкушава много хора да излизат навън.

След показаните по всички медии кадри с много хора по всички възможни места за излизане на открито, министърът на здравеопазването Мат Ханкок се закани да вземе по-строги мерки, ако хората игнорират призива да се спазва двуметровото дистанциране.

Ханкок изтъкна, че макар и повечето хора да спазват разпоредбите:

"Не трябва да се допуска малцинството да провали усилията на мнозинството".

Вземането на слънчеви бани на обществени места е против политиката на правителството, каза Ханкок.

При температури, достигащи на места 21 градуса, кметът на Лондон Садик Хан заяви, че ще бъде принуден да затвори парковете в британската столица, за да се избегнат събиранията на хора.

Кралица Елизабет Втора ще направи тази вечер извънредно обръщение към нацията, в което ще наблегне на важността от самодисциплина и твърдост по време на пандемията.

Водещи

Най-четени