Вертолет с 12 души изчезна в Сибир 10.10 | 14:14

Няма връзка с екипажа и пътниците, не са засечени и сигнали от телефоните им

От Антония Михайлова

Вертолет Ми-8 на компанията "Тувински авиолинии" изчезна на път от Тува (Сибир) за Кизил. Вертолетът излетял от Тоджински район на Тува за Кизил в 10:18 местно време. На борда е имало 12 души – седем пътници, двама техници и тричленен екипаж.

След излитането екипажът съобщил, че изчисленото време за пристигане в крайната точка е 12:00 часа, и почти веднага престанал да влиза във връзка.

Министерството на извънредните ситуации на Русия веднага е изпратило два вертолета да търсят изчезналия Ми-8, но издирването на изчезналия хеликоптер се усложнява от лошото време. Поради силен вятър и сняг двата вертолета, следвали Ми-8 по маршрута, били принудени да се върнат в базите.

От Министерството на извъредните ситуации съобщават за ТАСС, че са взети мерки за засилване на групата по издирване, като опровергали съобщенията, че вертолетът е влизал във връзка. Търсенето обаче продължава, като е изпратен самолет Бе-200.

Спасителите се опитват да засекат телефоните на пътниците и на екипажа ан вертолета, изчезнал в Тува, но засега безуспешно.

Водещи

Най-четени