Виден бос на българска престъпна група в Лас Вегас се призна за виновен 05.07 | 14:50

Той се е признал за виновен за заговор за достъп до сметките на притежателите на банкови карти

От Кремена Бедерева

Виден лидер на българска организирана престъпна група в Лас Вегас се е признал пред съда за виновен по обвинение в кражба на стотици хиляди долари чрез незаконно теглене на пари в брой от банкомати, съобщи днес местен вестник, цитиран от БТА.

Подсъдимият Димитър Димитров се е признал за виновен по обвинение за заговор за трафик и производство на устройства за достъп до сметките на притежателите на банкови карти. За това престъпление се предвижда присъда до 5 години затвор и глоба от 125 хиляди долара.

В замяна на споразумението между защитата на българина и федералната прокуратура, към него ще бъдат снети обвиненията в незаконно притежание на оръжие и тоя няма да бъде привлечен като обвиняем по дело за кражба на луксозни автомобили и лодки за 1,6 милиона долара чрез сложна кредитна система.

Но прокуратурата запазва правото си да предяви нови обвинения към 59-годишния Димитров, ако бъда установени други негови нарушения на закона. Присъдата срещу него ще бъде огласена на 27 октомври, пише "Лас Вегас джърнал ривю".

Според правоохранителните органи Димитър Димитров е представител на нов тип лидер на организирана престъпна група в Лас Вегас - човек, който е способен на насилие, но и с потенциал да си служи със сложни високи технологии. Той разполагал с два екипа - единият за кражба на кеш от банкомати, а другият за купуване на коли и яхти чрез кредити, които не възнамерявали да погасяват.

После колите били продавани или прехвърляни в Източна Европа. По данни на ФБР Димитров твърдял, че разполага със свои екипи във Франция, Португалия и Испания, съобщава вестникът на електронната си страница.

Водещи

Най-четени