Вицето на Обама обвини Тръмп в расизъм 06.04 | 11:23

Той ежедневно разклаща едни от най-изконните ценности на нацията ни, казва Джо Байдън

От iNews.bg

"Американският президент Доналд Тръмп отваря една от най-старите рани в страната ни, подклаждайки расизма и всеки ден разклаща едни от най-изконните ценности на нацията ни". Това заяви бившият вицепрезидент по времето на Барак Обама – Джо Байдън по време на реч на конференция на профсъюза на енергетиците във Вашингтон, предаде БГНЕС.

Байдън остро разкритикува Тръмп, който по думите му разпалва расизма и живее в миналото. Бившият вицепрезидент говори публично за пръв път, откакто няколко жени разказаха пред медиите как поведението му при срещите си с тях ги е накарало да се почувстват неудобно. На конференцията на профсъюза на енергетиците в американската столица Байдън беше категоричен, че президентът републиканец е "затворен в миналото".

Според демократа докато Тръмп се опитва да подклажда културни войни, останалият свят напредва бързо спрямо САЩ. Байдън посочи опитите на Китай да разрасне 5G мрежата си и даде за пример усилията на останалата част от света, който се опитва да изпълни поетите ангажименти по Парижкото споразумение за климата, от което Тръмп се отказа. От своя страна настоящият държавен глава на САЩ обяви, че Байдън "не е заплаха за него". 

Водещи

Най-четени