Владимир Путин на знаково посещение в Белград 17.01 | 19:39

Очаква се да бъдат подписани 21 двустранни споразумения

От iNews

Президентът на Русия Владимир Путин пристигна на знакова еднодневна визита в сръбската столица Белград. Той беше посрещнат от сръбския му колега Александър Вучич, с когото обсъжда широк кръг от регионални и икономически въпроси.

Руският президент Владимир Путин беше посрещнат на летище "Никола Тесла” с червен килим и гвардейци. Протоколът продължи с поставянето на венци на гробището на освободителите на Белград и среща на четири очи между двамата президенти. На нея Владимир Путин е благодарил за топлото посрещане.

Малко по-късно част от делегацията мина по централен булевард в Белград, където се намира и сградата на правителството, за да видят руските гости последиците от бомбардировките на НАТО в сръбската столица по сградата на министерството на отбраната.

Путин е придружаван в Белград от 40 бизнесмени, както и от министъра на енергетиката и директора на "Газпром”. Очаква се да бъдат подписани 21 двустранни споразумения, едно от тях вече е факт – то е в сферата на транспорта и е на стойност 230 млн. евро, с които предстои изграждане на инфраструктура в Сърбия.

Водещи