Все по-сериозен раздор между Мадрид и Барселона 05.10 | 10:37

Пучдемон не само върви срещу закона, а се откъсна и от реалността, каза испанският вицепремиер

От iNews.bg

Кризата между каталунските и испанските власти се задълбочава. Властите в Мадрид призоват лидера на автономната област Карлес Пучдемон да спази закона. Той на свой ред отправи критики към крал Фелипе VI, че пренебрегва волята на милиони каталунци.

Още снощи пък стана ясно, че автономната област ще обяви независимост най-късно в понеделник. Заканата дойде от премиера на испанската провинция, припомня Нова ТВ.

"Моето правителство няма по никакъв начин да промени ангажираността си към мира и спокойствието, но в същото време ще бъдем твърди към нещата, които трябва да направим”, заяви Карлес Пучдемон

"Той показа, че не само е лидер, който върви срещу закона, но и се е откъснал от реалността. Неуместно е, че той напомня на краля за конституционните му задължения, при положение че стигнахме до тук, именно защото г-н Пучдемон забрави за своите”, заяви вицепремиерът на Испания Сорая Саенс де Сантамария .

Междувременно Христо Стоичков се извини за изказване по адрес на испанския вицепремиер. Футболистът обвини нея, дядо й, баща й и дори непълнолетния й син, че били последователи на бившия испански диктатор Франсиско Франко. Вицепремиерът се закани, че ще го съди. Последва извинение от страна на Камата. 

Водещи

Най-четени