Втора терористична атака в Турция за деня, отново има убити 18.08 | 16:11

Неизвестни нападнаха със самоделна бомба бронирана военна колона

От iNews.bg

Втора терористична атака за днес в Турция. И отново срещу униформени. След като рано тази сутрин неизвестни засега взривиха кола-бомба до полицейски участък в област Ван, следобед е бил осъществен атентат и срещу военни. Вследствие на взрив има загинали. Първоначално беше съобщено за трима, както и за още шестима ранени. Малко по-късно обаче стана ясно, че жертвите на нападението са 5. Още четирима военни са настанени в болница. Вероятно новите двама загинали са от ранените, посочени в първоначалната информация.

Нападението е било осъществено в провинция Битлис, отново в източната част на страната. Терористите са атакували колона от бронирани военни автомобили със самоделно взривно устройство. Малко по-късно в същата провинция неизвестни бойци са осъществили и още едно нападение, предаде "РИА Новости”. Местен лесничей е бил убит, а покрай атаката е ранен и един военен. Засега не е ясно дали това нападение има връзка с другото срещу военната колона.

Рано тази сутрин все още неизвестни лица взривиха кола-бомба пред полицейски участък в областта Ван. Първоначално жертвите бяха 3, но след това починаха още трима от ранените. Пострадалите от взрива пък нараснаха до над 150.

Водещи

Най-четени