Вучич нападна България в тв предаване 31.10 | 17:20

"Когато те искат санкции срещу мен, това са санкции срещу държавата ни. Когато един президент е под ударите на сакнциите, това не е добро послание за държавата", каза президентът на Сърбия

От iNews.bg

Президентът Александър Вучич обвини България в желание Сърбия да бъде наказана.

По време на участието си в телевизионното предаване "Кирилица" Вучич се оплака, че Сърбия "винаги ще бъде под натиск поради Косово". "Хърватия винаги е била за наказание на Сърбия, а понякога и България, както и една част от скандинавските държави и тези от Балтика", каза още Вучич, но отказа да даде повече информация, предава lupa.bg.

"Никога няма да кажа кой какво е казал. Не мога да кажа, че някой лично мен ме заплашва, но това става чрез т.нар. скрити заплахи срещу страната ни", подчерта сръбският президент в поредната си атака срещу България, цитиран от БГНЕС. Той обвини и местните политици в атаки срещу него лично.

"Когато те искат санкции срещу мен, това са санкции срещу държавата ни. Когато един президент е под ударите на сакнциите, това не е добро послание за държавата. С какво съм заслужил подобно нещо? С това, че правите каквото си искате тук? С това, че нарушавате закона и протестирате, където ви паднe на ум?", изригна още той и добави, че "е горд със самостоятелната си политика, която води".

Най-четени