Във Франция разбиха мрежа за български фалшиви документи 22.10 | 21:17

Закопчани са двама българи и турчин

От Андриян Георгиев

Престъпна мрежа за пласиране в Страсбург на фалшиви лични карти и шофьорски книжки, изготвени в България, бе разбита от гранична полиция в Източна Франция, съобщи на своя сайт френското радио Европа 3.

Арестувани били трима души - двама българи и турчин, сред които един от предполагаемите доставчици.

Разследването по случая е започнало през лятото на миналата година, когато четири български шофьорски книжки, които били депозирани в префектурата на департамент Ба Рен (Долен Рейн), за да бъдат издадени въз основа на тях съответни френски документи, се оказали фалшиви.

От януари тази година били открити двайсетина клиенти на престъпната мрежа - представители на турското малцинство в България, допълва БТА.

Разследването установило, че фалшивите документи били изготвени в България. Оттам те били изпратени в Страсбург, където били продадени за по 3 хиляди евро. 

Първият заподозрян бил арестуван от френската полиция още в края на септември тази година. Задържан бил предполагаем доставчик на мрежата - мъж с българско гражданство.

Тази сутрин били арестувани двама мъже с българско и турско гражданство, заподозрени, че са отговаряли за продажбата на фалшивите документи.

Водещи

Най-четени