Въпреки присъдата Берлускони се радва на народната любов 05.08 | 09:19

Хиляди се събраха на демонстрация в негова подкрепа

От Христина Рафаилова

Хиляди италианци се събраха на протест в подкрепа на експремиера Силвио Берлускони в  Рим, предаде Reuters”. Бившият министър-председател беше осъден за данъчни измами.

Берлускони се обърна към събралите 2000 души с призив за подкрепа на настоящото правителство.  Той каза, че ще продължи на подкрепя кабинета на Енрико Лета.

"Ние трябва да кажем високо и ясно – правителството трябва да продължи напред, за да реализира икономическите мерки, които са очакват от него и които ние одобрихме”, заяви експремиерът.

Той показа, че не бърза за нови избори, както някои от последователите му настояват.

"Това, което ни кара да вървим напред, не е нашият личен интерес, а интересът на всички и този на Италия”, коментира той.

76-годишният политик се появи с тениска на военноморския флот под сакото. Сегашната му изява е в контраст с предишните му впечатляващи появи пред публика. Гласът му секва на няколко пъти по време на кратката му реч.

Бившият министър-председател беше осъден на 4 години затвор от Върховния съд.  Той определи наказанието си като атака от страна на леви магистрати и продължава да настоява, че е невинен. 

Водещи