Германец почина след убождане с чадър 12.05 | 09:49

Случаят напомня на убийството на дисидента Георги Марков

От Деляна Петкова

Германец почина след убождане с чадър, съобщи германското издание The local. Причината за смъртта е отравяне с живак, след като мъжът е бил нападнат от непознат с чадър в Хановер.

Случаят напомня на убийството на българския писател дисидент Георги Марков, допълва още изданието. Марков беше убит през 1978 година, след нападение с чадър. След това лекарите съобщиха, че писателят е починал след отравяне с рицинова отрова.

Историята с убийството на 40-годишният германец разказва Der Spiegel в своето петъчно издание. Нападението над него е станало през 2011 година, а малко след това на мъжа, чиято самоличност не се споменава, е била поставена диагноза "отравяне с живак". След това той изпада в кома.

Месеци наред той е бил в безсъзнание, макар и в последните седмици да е показвал подобрение. Мъжът е бил настанен в рехабилитационен център, а след това внезапно починал преди два дни.

Прокуратурата на Германия разследва мистериозната смърт на човека, нападението му в Хановер, както и отровата, която го е убила.

Водещи

Най-четени