Германия е в повишена готовност за терористични атаки 08.08 | 17:00

ова заяви германската министърка на вътрешните работи Нанси Фейзер

От iNews

Германия е в повишена готовност за терористични атаки заради ескалацията в Близкия изток. Това заяви германската министърка на вътрешните работи Нанси Фейзер.

Според федералния министър на вътрешните работи Нанси Фейзер с оглед на опасността от ескалация на войната в Близкия изток германските органи за сигурност в момента са особено бдителни.

"Следим много внимателно как евентуална по-нататъшна ескалация ще се отрази на ситуацията със сигурността в Германия", заяви министърката пред вестник Rheinische Post. Рискът от по-нататъшна ескалация в Близкия изток е висок. "Тази ситуация е изключително опасна." Ето защо германското правителство работи толкова усилено с международните си партньори за деескалация на ситуацията.

Броят на антисемитските престъпления в Германия се е увеличил рязко от октомври 2023 г. насам и остава на високо ниво досега през тази година.

През второто тримесечие на тази година Федералната криминална служба е регистрирала 715 антисемитски престъпления в Германия, включително 19 акта на насилие, довели до седем наранявания.

Тази цифра е с повече от една трета по-висока в сравнение с година по-рано.

В сравнение с началото на годината тенденцията е само леко низходяща: за периода от януари до края на март същата статистика отчита 793 престъпления, включително 14 акта на насилие и седем наранявания.

Водещи

Най-четени