Германия иска спешна среща НАТО-Русия 15.02 | 15:10

Международните конфликти не могат да се урегулират без Москва, смятат в Берлин

От iNews.bg

Германското правителство настоява за провеждане на среща на Съвета Русия-НАТО във възможно най-кратки срокове. Целта е да бъде обсъдено урегулирането на големите международни конфликти и да се намери решението за тях. "Убедени сме, че безспорно имаме нужда от такива канали за диалог. Затова ще продължаваме да настояваме за организирането на такава среща на организацията възможно най-скоро", казва говорителят на германското външно министерство Мартин Шефер.

В Берлин не гледат сериозно на теориите за нова студена война между Русия и Запада. "Правителството на споделя това мнение", казва неговият официален говорител Щефан Зайберт. Той допълва и че в момента света се намира в една различна ситуация, която не е била възможна по времето на биполярния свят от времената на студената война.

Той също споделя и мнението, че сътрудничеството на Запада с Русия е необходимо за разрешаване на големите международни конфликти. Зайберт допълва и че германското правителство поддържа контакти на много нива с руската страна.

Водещи

Най-четени