Германия отбелязва известен напредък в преговорите за мира в Украйна 13.09 | 15:05

Според Русия и Украйна обаче няма резултат от срещата на нормандската четворка

От iNews.bg

По някои въпроси, свързани с конфликта в Украйна, е постигнат известен напредък. Това заяви външният министър на Германия Франк-Валтер Щайнмайер след завършилата тази нощ в Берлин среща на нормандската четворка, която включва външните министри на Русия, Германия, Франция и Украйна. Това предаде Асошиейтед прес, цитирана от БТА.

"С облекчение мога да кажа, че днес имаше по-малко конфронтация в сравнение с преди. По някои въпроси успяхме да постигнем напредък", отбеляза Щайнмайер.

Руският му колега Сергей Лавров пък каза, че остават редица разногласия по въпроса за местните избори в Донбас и Луганск.

От своя страна министърът на външните работи на Украйна Павло Климкин посочи, че се запазват разногласията по почти всички въпроси.

Междувременно генералният секретар на Организацията за сигурност и сътрудничество в Европа Ламберто Заниер заяви, че подновеното спиране на огъня в Източна Украйна се спазва вече повече от 10 дни, което създава възможност за придвижване на политическите преговори за решаване на конфликта,

 

Водещи

Най-четени