Германия показа страх! Невиждана охрана пази жените от бежанците 04.02 | 14:00

По време на ежегодния карнавал в Кьолн ще дежурят 2000 служители на реда

От Беатрис Николoва

Започва ежегодният карнавал в Кьолн - "Вайберфастнахт". По този повод броят на полицейските служители по улиците на германския град ще бъде удвоен. Целта е жените да се чувстват в безопасност, тъй като страха от посегателства не е отминал, пише Daily Express. 

В нощта на Нова година имаше стотици сексуални нападения от бежанци към жени по централните улици на града и затова властите искат да избегнат подобни инциденти.

Началникът на полицията в Кьолн Юрген Матис съобщи, че повече от 2000 полицаи ще дежурят по време на "Вайберфастнахт", което е двойно повече от миналата година. Тази година в сянката на новогодишните нападения градските власти съобщиха, че ще направят всичко възможно, за да накарат хората да се чувстват в безопасност, макар че стопроцентна сигурност трудно може да се постигне. Карнавалът започва утре и ще продължи до 9 февруари.

"Ние ще празнуване традиционния, уникален и световно известен карнавал, както винаги сме правили. Ние реагирахме на случилото се на Нова година със специални мерки", съобщи кметът на града Хенриете Рекер. Тя обаче каза, че охраната ще е затруднена заради комбинацията от алкохол, костюми и тълпи по време на карнавала.

1643288

Кьолнският карнавал е един от най-известните улични празници в Германия, изпъстрен с множество традиции. Церемонията по откриването му започва в 11 часа и 11 минути на площад  Alter Markt.

Кулминация на карнавала са четирите старинни немски традиции. Розовият ден е най-мащабният уличен парад в града по време на карнавала. Следва женският ден, това е денят на матриархата. За да покажат своето надмощие над мъжете жените, дамите срязват по една вратовръзка.

Детският парад е особено весел и пищен, това е истински детски празник. От момента на откриването по всички улици на града има костюмирани хора, които пеят и се веселят. Акцентът на честванията е уличния  карнавал ”Розенмонтаг” - с марша на  култовите и характерни за карнавала три основни персонажа -  Принцът, Селянинът и  Девицата.

В деня на закриването на карнавала ресторантите и баровете приготвят традиционни блюда от риба.

Водещи

Най-четени