Германските власти разследват цял клас ученици, фенове на Хитлер 29.10 | 15:38

Те си разменяли нацистки поздрави и носели мустаци като на Фюрера

От Христина Рафаилова

Клас в германско училище хвърли в ужас родители и учители с любовта си към нацизма у фюрера. 

29 момчета и момичета от школо в  близост до Лайпциг в момента да обект на разследване за това, че се поздравявали не със здрасти, а с "Heil Hitler" и комуникирали с фрази, типични за нацистка пропаганда 

Притеснителните поздрави децата си разменяли чрез WhatsApp. 

Снимки 14- и 15-годишните ученици показват как вдигат ръце в познатия на цял свят поздрав и носят мустаци като тези на Адолф Хитлер. 

Малките фенове на нацизма редовно си разменяли и антиеврейски коментари и шеги, пише Bild. Един от майтапите гласял: "Защо Хитлер се е самоубил? Защото евреите му пратили сметката за газ." 

Говорителят на образователния министър на Саксония заяви, че от ведомството са шокирани. Той се закани, че ако децата приемат на сериозно идеите на нацистка Германия, властите ще проявят нулев толерантност. 

От полицията информираха, че двама тийнейджъри са обект на разследване, което ще придобие по-големи мащаби следващата седмица, когато училището отваря врати след срочна ваканция. 

Германия е настръхнала от възможната неонацистка вълна, след като хиляди футболни фенове се събраха в Кьолн да протестират срещу крайния ислям. Демонстрациите бяха организирани от крайнодесни партии. По време на протеста бяха ранени 44 полицаи. 

Най-четени