Груевски иска извънредно заседание на парламента заради договора с България 21.07 | 17:51

Или Заев, или Захариева лъжат за документа, казват от ВМРО-ДПМНЕ

От iNews.bg

Депутатите от ВМРО-ДПМНЕ и от коалиция "За по-добра Македония" поискаха от председателя на парламента Талат Джафери да свика извънредно заседание, на което ще се разгледа договорът за добросъседство и сътрудничество с България, предаде "Фокус", цитирайки македонската медия "Макфакс.

"Настояваме колкото е възможно по-скоро да се свика заседание, заради това, че след подписването на този договор, парламентът няма да има никаква възможност да променя този договор, т.е., ако договорът бъде подписан в тази форма, в която бе представен пред нас, след това ще бъде напразен какъвто и да е дебат и дискусия в парламента ", заяви Илия Димовски.

"Очевидно е , че някой лъже обществеността - или господин Заев лъже обществеността и парламента, твърдейки, че договорът все още е отворен и може да претърпи промени или българският външен министър Екатерина Захариева излъга българската общественост, когато каза, че споразумението е затворено и не може да претърпи никаква промяна", посочи той. Той поиска от Джафери да не бави процедурата за свикване на извънредното заседание.

Водещи

Най-четени