Груевски се отказва от председателството на ВМРО-ДПМНЕ 12.11 | 15:37

Той бил готов да подаде оставка, не бил реил още кога да го направи

От iNews.bg

От известно време насам Никола Груевски възнамерява да се оттегли от лидерския пост във ВМРО-ДПМНЕ. Това съобщи македонското издание "Цивил", което се позовава на източници от най-близкото обкръжение на Груевски. Според източниците той вече е взел това решение - за напускане на лидерското място, но имал известни колебания относно датата, предаде БГНЕС.

След катастрофалните резултати по време на местните избори от миналия месец Груевски е подложен на огромен натиск, дори и от страна на най-близките си сътрудници, които искат неговата оставка. Според тях "той носи най-голямата вина и отговорност за загубата на изборите". Групата на "Реформаторите" във ВМРО-ДПМНЕ набира все по-голяма популярност и подкрепа сред челнството на партията.

БГНЕС припомня, че Никола Груевски бе избран за лидер на ВМРО-ДПМНЕ с помощта на Любчо Георгиевски през 2003-та година. Той бе премиер на страната от 2006-та година до края на месец януари на 2016-та година. В момента той е разследван и обвиняем по няколко дела, които се водят от Специалната прокуратура в Скопие. Груевски е и с отнет международен паспорт и няма право да напуска Република Македония.

Водещи

Най-четени