Гръцката брегова охрана залови 1,3 т канабис 04.03 | 17:19

Наркотикът е заловен при операция, продължила три дни

От iNews.bg

Гръцката брегова охрана е заловила около 1,3 тона преработен канабис на борда на чуждестранен риболовен кораб, пресрещнат на 40 мили югоизточно от остров Крит, предаде Ройтерс, цитирана от БГНЕС. 

Наркотикът е заловен при операция, продължила три дни. Гръцките власти били уведомени от френски митничари, че подозрителен кораб плава към Крит, носейки вероятно нелегален товар.

В операцията за задържане на кораба са участвали четири катера на бреговата охрана и два самолета, един от които на европейската гранична служба Фронтекс. Рибарският кораб "Селин стар" бил забелязан на около 60 морски мили от Крит от самолета на Фронтекс.

Корабът, който тръгнал от Сирия към неизвестно европейско пристанище, се опитал безуспешно да избяга, но бил ескортиран от катерите на бреговата охрана до критското пристанище Йерапетра.

При направената проверка бил открит товар от канабис на стойност около 15 милиона евро. Капитанът и четиричленният екипаж са арестувани, съобщи бреговата охрана.

Вчера агенция АНА-МПА, цитирана от други гръцки медии, съобщи, че на кораба е имало 2 тона канабис и че той е тръгнал от Кипър към пристанище в Испания.

Водещи

Най-четени