Гръцки анархисти пратиха писма-бомби на европейски шефове 21.03 | 08:23

Пликовете с взривни вещества били засечени навреме от пощаджиите в Атина

От iNews.bg

Гръцки анархисти са заподозрени, че са изпратили писма-бомби до различни висшестоящи служители на ЕС и евроинституции. Късно снощи пощенската служба в Атина е засякла пликове със съмнително съдържание, адресирани до въпросните хора и ведомства, които засега остават тайна.

Служителите на един от големите пощенски складове в покрайнините на гръцката столица се натъкнали на 8 такива писма. Всичките били без подател и е трябвало да бъдат доставени на адреси извън територията на Гърция. Веднага били извикани специалисти, които обезвредили писмата-бомби.

Според данни на полицията в югозападната ни съседка веществото в пликовете и било идентично с това, получено миналата седмица в германското финансово министерство. Въпросното писмо бе адресирано лично до ръководителя на ведомството Волфганг Шойбле, но бе засечено навреме. Подобна практа получиха на другия ден и във френското представителство на Международния валутен фонд. Пликът гръмна в ръцете на една от служителките, която беше ранена, припомня ТАСС. Жената получи изгаряния на ръцете и лицето, бяха спукани и тъпанчетата й.

Водещи