Гръцки бизнесмен е видял русата Мария преди 3г. в Сандански 22.10 | 09:09

Детето не е ромче от България, смята Цветелин Кънчев

От Цанка Донкова

Гръцки бизнесмен с българско гражданство, свидетел по случая с русокосата Мария, открита в ромски катун край град Лариса, смята, че е виждал биологичните й родители в болница в Сандански през 2010 г. Мария е родена през 2009 г.

Бизнесменът Теодорос Атанасиадис си спомня, че когато съпругата му раждала в лечебното заведение през 2010 г., там пристигнало семейство с малко дете с проблеми със зрението.

По думите му, майката била българска ромка, която работела във фабрика в България, а съпругът й бил рус и синеок и се трудел във ферми в Гърция. Семейството било много бедно.

Гръцки бизнесмен с българско гражданство твърди, че е виждал малката Мария, открита в ромски лагер в Гърция, преди три години, съобщава bTV.

Теодорос Атанасиадис разказва, че преди 3 години, когато съпругата му раждала в болницата е имало семейство с малко дете. Детето е било на лекар заради проблеми със зрението.

Спордед бизнесмена семейството на Мария било много бедно. Майката била българска ромка, която работела във фабрика в България, а съпругът ѝ бил рус и синеок и се трудел във ферми в Гърция.

В същото време председателят на "Евророма” Цветелин Кънчев заяви, че "Случаят е русата Мария от Гърция е голяма клевета, в която се набърка името на България".

Според Кънчев няма български ром, който би продал детето си, независимо от финансовото си състояние, информира Нова Телевизия.

Председателят на "Евророма” не разпознава ромче в Мария.

"Това дете няма ромска генетика. Гледах го и как танцува, то няма маниерите на ромите”, категоричен е той.

Цветелин Кънчев обаче се закани, че няма да остави нещата така. Той заяви, че

"Ще защитя страната по достоен начин и няма да позволя да ни вкарат в конфликти”.

детето бе забелязано в ромски лагер край град Фарсала на около 280 километра от Атина по време на полицейска операция във връзка с трафик на наркотици.

Полицията заподозряла, че нещо не е наред, тъй като детето е с бяла кожа, за разлика от членовете на катуна, където е забелязано то. В последствие са били направени ДНК тестове, според които момиченцето няма нищо общо с двамата роми.

Водещи

Най-четени