Губернаторът на Ню Джърси наложи вето на гей браковете 18.02 | 14:29

Само седем щата на САЩ позволяват еднополови бракове на този етап

От Деляна Петкова

Губернаторът – републиканец на щата Ню Джърси Крис Кристи наложи вето на закона за легализацията на еднополовите бракове, съобщи Reuters. Ако законът беше минал, Ню Джърси щеше да е едва осмия щат в САЩ, където хомосексуални двойки могат да сключат брак.

Кристи – изгряваща звезда в лагера на републиканците, наложи вето само ден след като щатския парламент одобри закона. Преди това текстовете успяха да минат одобрението на Сената.

Крис Кристи коментира своите действия и обясни, че това е "координационно вето", тъй като е поискал създаването на омбудсман за гражданските съюзи на еднополовите двойки, който да следи за "толерантността и безпристрастието, по традиция силни в Ню Джърси".

От седмици беше ясно, че губернаторът няма да пусне закона. Досега той коментираше, че ще поиска допитване до хората за това дали да има възможност хомосексуалните да сключат брак на територията на щата.

До този момент само щатите Ню Йорк, Масачузетс, Кънектикът, Върмонт, Ню Хемпшир, Айова и Вашингтон са позволили еднополовите бракове.

 

 

Водещи

Най-четени