Гърците си пазят своето, не щат надписи на турски по забележителностите си 04.08 | 20:18

"Имена на завоеватели ли ще слагаме", изтъкнал митрополитът на Солун

От Лазар Тодоров

Митрополитът на Солун Антим се закани на градоначалника на града, че ако сложи надписи на турски език на туристическите обекти, той собствено ръчно ще ги махне.

Антим отправил заканите в църквата и те били адресирани до хилядите турски туристи, които през последните дни се стичат в Солун, което е невиждан феномен за града. 

"Имена на завоеватели ли ще слагаме", изтъкнал митрополитът. Общинските председатели веднага реагирали на нападките на свещеника и казали, че следват определена линия, за да се привлекат повече туристи.

Тази стратегия явно дава плодове и солунчани ежедневно виждат големия брой посетители, които идват в града, казали същите източници, като не уточнили кога ще бъде взето решението за поставяне на табели на турски език редом с гръцките в града, пише в. "Етнос". 

Солунският митрополит се заканил и на решението на богословския факулет към университета "Аристотел" за откриване на катедра по ислямски науки, като заплашил, че ако това се случи, ще отнесе въпроса до Съвета на Европа, допълва БТА.

Водещи

Най-четени