Гърция няма да въвежда локдаун, въпреки че К-19 удря най-тежко 24.11 | 10:45

Правителството е решило да запази икономиката и обществото отворени, заяви гръцкият министър на здравеопазването Танос Плеврис

От iNews.bg

Четвъртата COVID вълна в Гърция ще бъде "най-тежката". В момента страната преминава през нея. Правителството обаче е решило да запази икономиката и обществото отворени, заяви гръцкият министър на здравеопазването Танос Плеврис, цитиран от БГНЕС.
 
в Атина се проведе двудневната среща на върха по въпросите на здравеопазването, организирана от "Катимерини", по време на която Плеврис заяви, че изборът на правителството да запази икономиката отворена въпреки рекордния брой заразени и големия брой смъртни случаи е бил "правилен".
 
Националната здравна система е подложена на натиск, "както всяка зима, но сега тя трябва да се справи и с пандемията", каза още Плеврис.
 
От началото на годината 85% от инфекциите са на неваксинирани хора, това се отнася до 95% от пациентите в болниците и 90% от смъртните случаи.
 
Броят на новозарезените днес скочи до 8100, ден по-рано те бяха 7287, според ежедневните данни, публикувани от гръцките здравни власти.
 
Смъртните случаи от коронавирус през последното денонощие са 91.

Водещи

Най-четени