Гърция фалира до четири години 02.12 | 13:55

Южната ни съседка може да се върне към драхмата

От Десислава Маданска

Мрачен сценарий се очертава пред Гърция. Според експерти в следващите четири години южната ни съседка или ще фалира, или ще се върне към драхмата. Не е изключено и двете неща да се случат, предрича британският в. FT, цитиран от гръцкия в. "Имерисия". Според изданието Гърция ще стигне до естествения си край заради тактиката на ЕС да преструктурира и разсрочва заемите, както и да намалява лихвите по тях.

Медията от острова анализира последиците от гръцката дългова криза в материала си.

Относно правителствената коалиция в Германия изданието очаква да не изпълни всички дадени обещания към избирателите, определяйки като причина за това факта, че политическата криза е неподготвена за това, което ще се случи в следващите четири години. 

Според британското издание голямата заплаха за Германия за тези четири години не е демографският проблем, а развиващата се дългова криза в еврозоната, допълва БТА.

ОИСР прогнозира, че гръцкият дълг ще се стабилизира на 160% от БВП. Европейският съюз и Международният валутен фонд (МВФ) подкрепят спасителната програма с цел този дълг да падне до 124% от БВП. 

Водещи

Най-четени