Д-р Стефан Митев срина Мангъров и феновете му с ФОТОФАКТ и стряскаща история от Бразилия 01.02 | 08:30

Данните от Манаус са плашещи. Може би естествената инфекция въобще няма да доведе до колективен имунитет, смята един от най-известните лекари у нас - гастроентерологът и инфлуенсър - Стефан Митев

От iNews.bg

Един от най-известните лекари у нас - гастроентерологът и инфлуенсър - Стефан Митев, попиля друг популярен у нас доктор - лидерът на отричането на пандемията като голяма опасност и в частност на COVID-19 - доц. Атанас Мангъров. За целта Митев използва актуална снимка от бразилския град Манаус.

ЕТО КАКВО НАПИСА Д-Р СТЕФАН МИТЕВ:

Искам феновете на Мангъров внимателно да прочетат този анализ.

През май 2020 г. бразилският град Манаус става огнище на COVID-19. При изследване на кръвни проби и след използване на статистически модел се оказва, че 76% от жителите са се срещали с вируса (имат IgG антитела). Това са над три четвърти - 76% не е правописна грешка. Манаус има население около 2 милиона, да кажем подобно на София.

След като такъв огромен процент са се срещали с вируса, може би ще очаквате, че там вече има колективен имунитет и пандемията утихва? Нищо подобно. Към момента няма нито едно свободно място в местните болници, а жителите се борят за закупуване на лична бутилка с кислород за домашно лечение. Кислородните бутилки се внасят от съседни градове и са подложени на контрол при разпределението.

Данните от Манаус са плашещи. Може би естествената инфекция въобще няма да доведе до колективен имунитет. Лично аз не виждам друго обяснение на цитираните данни и сегашната ситуация.

"Шведският" модел не работи. Вече е абсолютно сигурно.

Ваксинирайте се, за да не става като в Манаус. Искате ли да се борите за кислородна бутилка и да се лекувате вкъщи?

Водещи