Дания отменя ограниченията, само нощните клубове остават затворени 18.05 | 19:01

Дистанционната работа ще се отменя постепенно до 1 август

От iNews

Датското правителство отменя почти всички ограничения, наложени за ограничаване на разпространението на COVID-19 и в петък ще отворят повечето заведения, предаде ДПА.

Единственото изключение са дискотеките и нощните клубове, гласи решението, подкрепено на среща снощи от повечето депутати. Датчаните обаче трябва да продължат да спазват мерките за социална дистанция и на много места ще трябва да показват документ, че са ваксинирани, дали са негативен тест за вируса или са се възстановили от болестта.

Дания вече позволи на ресторанти, барове, фитнес зали и много други места да отворят отново. Повечето ученици вече учат присъствено.

Студентите вече също ще могат да ходят на лекции. Вечерните и музикалните училища също ще могат да работят нормално, както и сауните, плувните басейни, закритите части на зоопарковете и увеселителните паркове. Всички те бяха затворени в продължение на месеци.

Дистанционната работа ще се отменя постепенно до 1 август. Броят на хората, позволен при срещи на закрито, ще бъде увеличен от 25 на 50 души, а за събиранията на открито от 75 на 100 души.

Броят на новозаразените в страната нараства след облекчаване на ограниченията, но числата остават относително стабилни.

 
Източник: БТА

Водещи

Най-четени