Два бойни хеликоптера отново изправиха на нокти Истанбул 18.07 | 07:40

В турския мегаполис е въведено извънредно положение, в града са вкарани допълнително 1800 спецполицаи

От iNews.bg

Ново напрежение в Истанбул от рано тази сутрин. Два военни хеликоптера са били забелязани в района на мегаполиса. На екипажите им е било предложено да се предадат, но засега няма яснота какво точно се е случило, дали става въпрос за поддръжници на опита за преврат, за нови техни действия или друго. Информацията за двата вертолета потвърждава пред Анадолската агенция и военен източник.

В същото време около 1800 спецполицаи от съседни провинции са били въведени тази сутрин в Истанбул. Заедно с местните си колеги те са разположени на ключови места в града. Има и групи, които патрулират по улиците. Началникът на полицията в града е издал заповед да се стреля и сваля всеки хеликоптер, който се появи във въздуха и не е получил специално разрешение да лети, предаде "Интерфакс”. По всяка вероятност заповедта е предизвикана от забелязаните по-рано 2 бойни вертолета.

Така напрежението в Истанбул остава, макар сноши премиерът на страната Бинали Йълдъръм да обяви, че опитът за преврат е напълно потушен, Турция се връща към нормалния начин на живот, макар на отделни места все още да има случаи на съпротива от страна на метежниците.  

Водещи

Най-четени