Двама братя са отговорни за самоубийствените атентати в Анкара и Суруч 20.10 | 18:41

Бащата на момчетата е внесъл жалба заради подозрения, че синовете му са част от „Ислямска държава“

От iNews.bg

Двама братя за отговорни за двойните самоубийствените атентати в Турция, смятани за най-смъртоносните в новата история на държавата.

Припомняме ви, че при двоен самоубийствен атентат на 10 октомври срещу мирна демонстрация, организирана от прокюрдската опозиция, загинаха 97 души, а ранените са 246, като 48 от тях все още се намират в интензивни отделения.

Самовзривилият се мъж в на жп гарата в турската столица е 25-годишен мъж, член на "Ислямска държава" и брат на атентатора-самоубиец от Суруч преди няколко месеца, който се взриви и уби 32-ма души. Този атентат даде началото на въздушните удари на Турция срещу "Ислямска държава".

Сега прокуратурата на столицата потвърди, че двата случая са свързани – единият от двамата атентатори в Анкара е брат на мъжа, извършил атаката в Суруч, съобщи в. "Заман".

Атантаторите са Юнус Емре Алагьоз и Сейх Абдурахман Алагьоз. Те са се присъединили към "Ислямска държава" през 2014 г., а Юнус Емре е изчезнал след самоубийството на брат си. По това време той вече е бил следен от полицията по подозрения, че може да извърши подобна атака.

Двама източници от прокуратурата в Адъяман твърдят, че бащата на братята е внесъл жалба срещу Юнус на 15 октомври 2014 г. заради подозрения, че синът му се е присъединил към "въоръжена терористична организация". Местните пък разказват, че семейство Алагьоз е напуснало града след взрива в Суруч.

Водещи

Най-четени