Двама въоръжени нахлули в офиса на управляващата партия в Истанбул 01.04 | 12:50

Мъжете са наредили на всички да напуснат сградата

От Беатрис Николoва

Двама въоръжени мъже са нахлули в офиса на управляващата Партия на справедливостта и развитието (ПСР) в Истанбул, съобщава ТАСС.

Полицията е отцепила част от улицата пред входа на сградата в квартал Картал в азиатската част на Истанбул, Мъжете са наредили всички да напуснат сградата, Те са на последния етаж в седеметажната сграда, счупили са няколко прозореца и увиснали турския флаг със сабя върху него, съобщи в. "Хюриет". До момента не е ясно дали държат заложници. 

Инцидентът става само ден след като  групата "Революционен фронт за освобождение на народа" взе  за заложник прокурора Мехмет Селим Кираз. Той водеше политически деликатното разследване за смъртта на 15-годишния Елван, който почина през март 2014 г. след 269 дни в кома. Момчето бе ранено от полицаи по време на протестите през лятото на 2013 г

Групировката поиска от полицаите, "които са убили Беркин Елван, да си признаят публично в пряко излъчване" и да бъдат съдени от "народен съд".

Нападателите от групировката бяха убити по време на акцията. Истанбулският прокурор Мехмет Селим Кираз е починал от раните си.

 

Водещи

Най-четени