Двама заложници са убити, а 8 - ранени при израелските удари в ивицата Газа 11.02 | 16:20

Това твърди "Хамас"

От iNews

Израелските удари по ивицата Газа през последните 96 часа са убили двама израелски заложници и са ранили тежко осем други, предаде Ройтерс, позовавайки се на изявление в "Телеграм" на въоръженото крило на палестинската групировка "Хамас" - Бригадите "Изедин ал Касам".

"Състоянието им става все по-опасно с оглед на невъзможността да им бъде осигурено подходящо лечение", пише в изявлението. "Израел носи пълната отговорност за живота на ранените с оглед на продължаващите бомбардировки", се казва още в текста, съобщава БТА.

Представител на "Хамас" заяви днес, че всяка операция на израелските сили в Рафах, в южната част на ивицата Газа, ще "застраши" преговорите за освобождаване на заложници в замяна на палестински затворници, посочва Франс прес.

"Всяко нападение на (израелската) окупационна армия срещу град Рафах би застрашило преговорите" за заложниците, които все още са държани в ивицата Газа, каза представителят на "Хамас" пред АФП в момент, когато израелският премиер Бенямин Нетаняху проявява неотстъпчивост в стремежа си да започне офанзива срещу града.

Водещи