Две ракети за добре дошъл за Обама от Газа 21.03 | 12:35

Две ракети са изстреляни към град Сдерот

От Елена Коцева

Палестинците посрещнаха Барака Обама с две изстреляни ракети от Ивицата Газа. По всяка вероятност ракетите са изстреляни от бойците на "Хамас".

Така палестинските бунтовници нарушават примирието от ноември месец 2012 г. за втори път . При нападенията няма пострадали. Останки от едната ракета са открити по сградата на жилищен дом в град Сдерот, докато втората ракета все още не е открита.

В момента Барак Обама се намира в Йерусалим в рамките на тридневната си визита в Израел и палестинските територии, която започна вчера.

От полицията в Йерусалим са обявили, че не се очаква да отговорят на огъня от палестинска страна.

Днес обаче Обама трябва да посети Рамала за разговори с палестинския президент Махмуд Абас. Анализатори се питат дали може да се очаква Абас да осъди нападението и да заклейми "Хамас".

Още вчера американският президент бе посрещнат с протести на палестински активисти, които го критикуват, че напълно се е провалил в казусите около Близкоизточният въпрос. Именно в Рамала се събраха най-много протестиращи, като се очаква днес те да са дори и повече.

След акцията на Израел, наречена "Железен купол" през ноември 2012 година израело-палестинските преговори се намират в застой. Именно тяхното активизиране е една от целите, които поставя настоящото посещение на Барак Обама по Светите места. Това е неговото първо посещение в Израел в качеството му на държавен глава. Преди това Барак Обама е бил в региона като сенатор и в рамките на предизборната си кампания.

Водещи

Най-четени